Deniz ve Liman İşletmeciliği

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Mezunları

Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunlarının iş bulması açısından pek çok alternatifinin olduğu bir bölümdür.

Bölüm mezunları gemi, liman, tersane işletmeleri, deniz nakliyat firmaları, deniz acenteleri ve deniz turizm şirketleri gibi pek çok yerde istihdam şansına sahiptir. Mezunlar, deniz ve liman işletme meslek elemanı unvanına sahip olurlar. Deniz ve liman işletmeciliği mezunları; gemilere mal ve hizmet satın alınması, gemi taşımacılığıyla ilgili işlemlerin yürütülmesi, güverte zabitliği, gemilerin limanlara giriş çıkışı ile ilgili işlemlerin yürütülmesi, gerekli her türlü izinlerin alınması ve 500 GT'den küçük gemilerde kaptanlık yapmak gibi pek çok görevde bulunabilirler.

Önemli not: İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Deniz ve Liman İşletmeciliği programımızda gemiadamı eğitimi verilmemektedir.