İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Bilişim Güvenliği Teknolojisi







 Genel Bilgiler




Bölümün Amacı

Sağlık kayıtları, finansal işlemler, savunma ve eğitim verileri gibi değerli ve kritik bilgiler internette saklanmakta ve işlenmektedir. Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı bu bilgi, belge ve verilerin güvenliğini sağlama; oluşabilecek güvenlik problemlerinin çözüm üretebilen uzman elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 


Bölümün Hedefi

Bilişim Güvenliği politikaları, verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini korumaya yardımcı olur. Bu programın hedefi, önemli verileri korumak ve iş ve kamu çalışmalarının sürekliliğini sağlamak için bilişim güvenliğini sağlayacak uzman yazılımcılar ve teknik destek elemanı olarak çalışacak teknikerler yetiştirmektir. Ayrıca ağ, mobil, veri tabanı ve web güvenliği, yazılım geliştirme ve güvenlik bilimi alanındaki gelişmeleri takip eden bilişim problemleri karşısında daha hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli teknik destek elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 


Kariyer Olanakları

Bilişim Güvenliği Teknolojisi programından mezun olan öğrencilerimiz internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan, uzaktan eğitim yapan, vb. kuruluşlarda; sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı ve internet programcısı olarak çalışabilirler.

 


Yatay Geçiş Yapılabilecek Bölümler

TYT puan türü ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.


Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik – Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği.