İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Bilgisayar Programcılığı








 Bahar Dönemine Başlarken


2018-2019 akademik bahar dönemi 4 Şubat 2019'da başlıyor. Seçkin akademik kadromuza ve sevgili öğrencilerimize başarılı bir dönem olmasını dileriz.


  Yeni başlangıçlar her zaman umudun zirve yaptığı anlar olmuştur. Henüz içerisine yeni girdiğimiz 2019 takvim yılı gibi yeni bir akademik dönemin de başlangıcına ulaşmış bulunuyoruz. Bilgisayar Programcılığı programımızın değerli öğrencileri; bilgisayar, insanın düşünsel fonksiyonlarını modelleyen ve onu taklit eden yapay bir sistem. Bu sistemi hayata dokunan, özgün alanlarda konuşturanlar ise biz, bilişim insanlarıyız. Malzememiz soyut düşünce ama işimizin çıktıları kimi zaman güvenlik, kolaylık, verimlilik kimi zaman ise hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu nedenle Bilgisayar Programcılığı ailemiz olarak yaşama ve olaylara farkındalığı yüksek, farklı pencerelerden bakmak; bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimiz. Yaşam bir oyun ise, başkaları oynarken biz bu oyunu sayısal ortamda kurguluyoruz. Bu nedenle bizim için Bilgisayar Programcılığı sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı. Bunu başarabilecek üstün özellikleri kazananlar olarak, öğrencilerimiz kendileriyle gurur duyabilir ki onlar geleceği tasarlayacaklar.
  Derslerimiz dışında yapay zekadan robotiğe kadar güncel pek çok başlıkta kurduğumuz ilgi paylaşım gruplarıyla, üstlenmeye hazırlanmakta olduğunuz mesleğinizi kullanarak yeteneklerinizle uyumlu bir sahada ihtisaslaşmanızı önemsiyoruz. Dört akademik dönem süren birlikteliğimiz zarfında sizi bir mesleğe hazırlamak kadar saygın bir üniversite bilinciyle hayattaki detayları geniş perspektiften gösteren akademik bir vizyoner bakış yetisi kazandırmak, vazgeçmeyeceğimiz program çıktılarımızdan. Veriye dayalı bilim ve bilgi üretiyor, oradan mesleğimizi bilgeliğe taşıyoruz. İnanıyoruz ki inovasyon hayatın detaylarında gizli ve onu ancak böylesi bir akademik bakışla üretebiliriz. Bu hedeflerin yanında kendisini ifade edebilen, özgüveni yüksek, kendine inanan, bilimsel felsefeyi içine sindirmiş ve idealist birer bilgi insanı olmanız için birlikte gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönem çeşitli bilim ve teknoloji temalı proje yarışmaları ve etkinlikler açısından pek çok öğrencimiz için tatlı telaşların yaşanacağı bir dönem olacak. Birlikte standartlarımızı geliştirmeye, hayallerimizi tasarlayıp gurur projelerine dönüştürmeye devam edeceğiz. 
  Yaşamın binbir renkle uykudan uyanmaya başlayacağı bu bahar döneminde yeni projeler, analiz ve tasarımlarla bir beden daha büyük düşünsel becerileri edinmeye ve yaşama yeni sayısal kurgularla dokunmaya hoşgeldiniz. 
  İGÜ Bilgisayar Programcılığı ailesi olarak, biz çok güzel ve büyük bir aileyiz. Birlikte başarılarla dolu bir dönem geçirmek dileği ile...