Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

Türkiye’de yapay zekâ teknolojilerine ilgi artıyor

Yapay Zekâ Teknoloji Derneği (YZTD) tanıtım toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Yapay zekâ ile ilgili geleceğe yön veren ve doğru bilgi kaynaklarına ulaşmayı hedefleyen YZTD, çeşitli iş kolları için oluşturulmuş çalışma komiteleri aracılığıyla eğitim programları ve kamu- özel sektör iş birliği gibi projeleri de hayata geçirmeyi amaçlamaktadır.

Dernek üyelerinin yanında, iş dünyasından ve akademisyenlerin de katıldığı toplantıda Türkiye Yapay Zekâ Bilinirlik ve Yaklaşım Araştırması sonuçlarından da bahsedildi. 2021 Mart ayında gerçekleştirilen Türkiye Yapay Zekâ Bilinirlik ve Yaklaşım Araştırması’nın sonuçlarına göre, ülkemizde yapay zekâ kavramına ilgi gösterenlerin oranı yüzde 77, toplumun yarıya yakını (yüzde 47) bu konuda kendisini meraklı olarak tanımlarken, araştırmaya katılanların yüzde 41’i yapay zekâdan umutlu olduğunu ifade ediyor. Toplumun yüzde 67’si ise yapay zekânın okullarda ders olarak verilmesini istiyor.