Bankacılık ve Sigortacılık

Bölüm Başkanı'nın Mesajı

Sevgili Gençler,

Dünyada yaşanan pandemide görüldü ki ülkelerin bu gibi krizleri daha rahat atlatabilmesi için ekonomilerini güçlü temeller üzerine kurması ve ekonomilerinin temelini oluşturan en önemli sektörlerden biri olan finans sektörünün sorunsuz işlemesi, güçlü olması bu süreçte  daha da önem arz etmiştir.

Ülkemizde 2000'li yıllarda yaşanan krizlerin ardından finans sektöründe yapılan düzenlemeler ve reformlar sayesinde uluslararası yatırımcılar tarafından 2005-2018 yılları arasında 52 milyar dolar yatırımda bulunulmuştur.

Finans sektörünün en önemli ayağı olan bankacılık faaliyetlerinin tüm finansal sektör içerisindeki payı %70 gibi dikkate değer bir orandır. Ülkemizdeki diğer finansal faaliyetler ve özellikle sigortacılık hizmetleri finansal sektör içerisinde büyük bir potansiyele sahiptir.
Ülkemizde  32 mevduat bankası, 13 kalkınma ve yatırım bankası, 6 katılım bankası olmak üzere toplam 51 adet banka faaliyet göstermektedir.  Emsal ülkelerle kıyaslandığında halen yeterince girilememiş bir pazar olan sigortacılık hizmetlerinde 60 sigorta şirketi faaliyet göstermektedir.

Bizde üniversite olarak  finans sektörünün ihtiyacı olan iletişimi kuvvetli, sektör bilgisini özümsemiş ve değişimi sürekli takip eden bireyler yetiştirmek için  2 yıl içerisinde teorik en güncel bilgileri vererek ve bu bilgileri zorunlu staj ile uygulamalı hale getirerek sizlerin sektörle tanışmanıza imkan veriyoruz.

Programımızın iki finans alanını kapsaması ise sizlere büyük bir avantaj sağlayacaktır. Üniversitemizden alacağınız eğitim ile dileyen arkadaşlar bankacılık üzerine kariyerlerine devam edebileceği gibi dileyen arkadaşlarımız sigorta alanı üzerine kariyerlerine devam edebilecek veyahut herhangi bir sektörde faaliyet gösteren işletmelerin finans departmanlarında görev alma şansını bulacaksınız.
Sizlerle tanışacağımız, hayatınıza değer katacağımız günü  heyecanla bekliyor ve hayatınızda yer alan tüm sınavlarda kolaylıklar diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı