Adalet

Adalet Programlarında Artık Sadece Örgün Eğitim Verilecek

Mart 2021’de yayınlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nda yer alan hedefe göre Adalet Programı artık sadece örgün eğitim (normal ve ikinci öğretim) ile eğitim verecek.

9 ana hedef başlığı ve toplam 128 sayfadan oluşan planın “İnsan Hakları Konusunda Üst Düzey İdari ve Toplumsal Farkındalık” başlıklı 9. amacı, idari ve toplumsal alanda bazı yenilik hedefleri içeriyor. 9,5 başlıklı hedefte ise hukuk eğitiminin kalitesinin artırılması hedefi bulunuyor. Bu hedefin “f” başlığında, Adalet meslek yüksekokullarının sadece örgün eğitim vermesinin sağlanması faaliyeti yer alıyor.

Hedef gerçekleştirildiğinde Adalet Programı yalnızca örgün eğitim ile devam edecek. Bu doğrultuda, örgün eğitim dışında, açıköğretim fakültelerinde açılan adalet programlarının önümüzdeki süreçte devam etmeyeceği öngörülüyor.