Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Boeing İlk Defa Türkiye’deki Üniversitelerde Staj Programını Başlattı

Boeing Türkiye’ de ilk ve yeni bir staj programına imza attı. İstanbul Teknik üniversitesi öğrencileri ve staj programı kapsamına dahil olabilen başarılı öğrenciler için Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Boeing Ticari Uçaklar (BCA), Boeing Türkiye ofislerinde çalışıp havacılık sektöründe başarılı bir şekilde kendilerini geliştirebilecekler.

Temmuz ayı itibariyle iki ay sürecek olan bu staj programı kapsamında ki öğrenciler havacılığın içinde ayrışan dallarında da özel olarak hazırlanmış eğitim programlarına katılabilecekler. Birçok fırsat kapılarını aralayan bu öğrenciler için İstanbul Teknopark ta bulunan Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’yle birlikte uçuş eğitimi tesislerinde yer alabilecekler.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke temsilcisi Ayşem Sargın başlatılan bu ilk  ve yeni dönem için “Havacılıkta kabiliyet gelişiminin bir parçası olarak gençlerimizin yanında olmaya ve geleceğin havacılık profesyonelleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizin, bu staj programı kapsamında yaşayacakları deneyimlerle iyi bir kariyer yapmanın yanı sıra diğer gençler için de güçlü birer rol model olacaklar“ açıklamasında bulundu.

Boeing Türkiye’de eğitime ve işgücünün gelişmesini kararlılıkla sağlamak adına yaz staj programını her yıl düzenli hale getirerek geliştirilmesini hedef alıyor. Boeing ayrıca Türkiye’nin farklı şehirlerinden lise öğrencilerini havacılık odaklı STEM eğitimini tanıştıran Newton Gezici Bilim Atölyesi ile havacılığa teşvik etmek adına birçok üniversite ile işbirlikleri yapılıyor