Radyo ve Televizyon Programcılığı

Xiaomi Artık Film Stüdyolarında

Teknoloji devleri arasında yerini alan ve önde gelen isimlerinden olan Xiaomi yıllardır hizmet verdiği telefon teknolojilerinin dışına çıkıp alanını genişleterek film stüdyosu işine gireceği öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyetinde Xiaomi deyince akla üretilen akıllı telefonlar gelir. Ürettiği akıllı telefonlar ile hafızalarda yer edinen firma şimdilerde film işlerine girmeyi planladığı uzmanlar tarafında dile getirildi.

Türkiye’de yaşayanlar bu Çinli firmayı genel olarak ürettiği telefonlar ile tanıyor olsa da bu firmanın aslında çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu bilinen bir gerçek. Bunu anlamanın en iyi yollarından biri bir Xiaomi mağazasına girilmesi. Bu mağazaya girildiği vakit akıllı şemsiyeden katlanabilen ve yer kaplamayan koşu bantlarına ve daha birçok ürüne rastlamanız ve şaşırmanız mümkün. Türkiye’de bu kadar ürüne şaşıracağınızı söylüyorsak üretim firması olan Xiaomin’in vatanı Çine gittiğiniz ve bu mağazaya girdiğiniz zaman akıllara durgunluk verecek şekilde ürünlerin bu firmaya ait olduğu gözler önüne serilecektir.

Bu kadar geniş bir ürün yelpazesi olan firma bu seferde farklı bir kategoride yani film işinde boy göstermek için kolları sıvamış durumda. Yetkililer tarafından alınan ve yeni ortaya atılan bilgiye göre film sektöründe yeni yapımlar çekmek için bir film stüdyosu kurma kararı aldığı açıklandı. Bunu duyan kullanıcıların aklında şu soru oluştu. Acaba Xiaomi dijital yayın sektörüne adım atmak mı istiyor?

Bu konu hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte ileriki zamanlarda firmanın Netflix, Apple TV+ ya da Disney+ gibi bir platform hizmetiyle insanların karşısına çıkarsa bu bilgiler ışında şaşırtıcı olmayacağı ilgililerin konuştukları arasında yer alıyor.