Radyo ve Televizyon Programcılığı

Oscar’da Yarışacak Filmler Açıklandı

Bu yıl doksan beşincisi düzenlenecek olan Akademik Ödüllerinin on kategoride adayları belli oldu. Her yıl meraklılarını ekran başına kilitleyen Oscar Ödüllerinin bu yılki adayları açıklandı.

On farklı kategoride verilecek adayların isimleri Amerikan Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi tarafından meraklılarına sunuldu. Oscar maratonu her yıl olduğu gibi bu yılda başladı. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisinin birkaç yıl önce başlattığı bir uygulama ile öncelikle En İyi Belgesel, En İyi Uluslararası Film, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Saç ve Makyaj tasarımı kategorileri ödüllerinin adayları açıklandı.

Bu yıl ki verilecek olan Oscar adaylarının kategorileri:

En İyi Uluslararası Film, En İyi Özgün Müzik, En İyi Özgün Şarkı, En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Görsel Efekt, En İyi Belgesel, En İyi Kısa Film, En İyi Kısa Animasyon ve En İyi Kısa Belgesel olarak açıklandı.

Bu yıl doksan beşincisi düzenlenecek olan Oscar Ödüllerinin bazı adayları ise:

En İyi Uluslararası Film:  “All Quiet on the Western Front”, “Argentina, 1985”, “Corsage”, “Close”, “Holy Spider”, “The Blue Caftan”, “Saint Omer”, Güney Kore, “Decision to Leave”, “Last Film Show”, “The Quiet Girl”, “Cairo Conspiracy”, “Return to Seoul”, “Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths”, “Joyland”, “EO”

En İyi Belgesel: All That Breathes, All the Beauty and the Bloodshed, Bad Axe, Children of the Mist, Descendant, Fire of Love, Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song, Hidden Letters, A House Made of Splinters, The Janes, Last Flight Home, Moonage Daydream, Navalny, Retrograde, The Territory

En İyi Kısa Film: All in Favor, Almost Home, An Irish Goodbye, Ivalu, Le Pupille, The Lone Wolf, Nakam, Night Ride, Plastic Killer, The Red Suitcase, The Right Words, Sideral, The Treatment, Tula, Warsha şeklinde açıklandı.