Radyo ve Televizyon Programcılığı

MTV Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl düzenli olarak gerçekleşen MTV ödül töreni bu yıl biraz gecikmelide olsa gerçekleşerek MTV Film ve TV ödülleri sahiplerini buldu. Hollywood’da binlerce TV ve film senaristinin düşük ücretler ve yapay zekanın işlerini elinden alabileceği endişesi ile 15 yıl sonra ilk defa greve gitmesi bu ödül töreninin ertelenmesine sebep oldu.

Grev nedeniyle ülkede gece saatlerinde yayınlanan Talk-Showların yapılamayacağı Amerika Yazarlar Birliği üyesi dokuz binden fazla yazarın gecenin bir yarısında iş bırakma kararı alması böyle bir hareket sebebi ile bu törende bulunan senaristlerinde bu greve katılması sebebi ile MTV Film ve TV ödül töreni ertelendi.

Geçtiğimiz pazar günü dağıtılacak olan MTV Film ve Ödüllerinin bu grev sebebi ile iptal edildiği ve bu törenin yerine kanalın önceden kaydedilmiş olan bir özel programı yayınlayacağını duyurmasıyla anlaşıldı. MTV ödüllerinin yürütücüsü ayrıca Paramount Global’ın müzik programları sorumlusu olan Buruce Gillmer ödül töreni ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Gillmer yaptığı açıklamada hayranlarına ve izler kitlesine en iyi ödül şovu hazırlamak için bunu izleyiciye nasıl en iyi şekilde yansıtmaları gerektiğinin planlarının yapıldığı ve bunu yapmak için ekiplerinin çok büyük efor sarf ederek mesai yaptıklarını bunun sonucu olarak ise bu belirtilen sebepten ötürü canlı etkinlikten uzaklaştıklarını dile getirdi.

İşte MTV ödülünü kazananlar:
En İyi Film: Scream VI
En İyi Dizi: The Last of Us
Film Kategorisinde En İyi Oyuncu Performansı: Tom Cruise, “Top Gun: Maverick”
Dizi Kategorisinde En İyi Oyuncu Performansı: Jenna Ortega, “Wednesday”
En İyi Komedi Performansı: Adam Sandler, “Murder Mystery 2”
En İyi Kahraman: Pedro Pascal, “The Last Of Us”
En İyi Kötü Kahraman: Elizabeth Olsen, “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”
En Korkutucu Performans: Jennifer Coolidge, “The White Lotus”
En İyi Dövüş: Gale Weathers vs. Ghostface, “Scream VI”
En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Performansı: Joseph Quinn, “Stranger Things”
En İyi İkili: Pedro Pascal & Bella Ramsey, “The Last Of Us”