Radyo ve Televizyon Programcılığı

Fotoğraf ve Video Kulübü Erdoğan YAPIK ile Yazılı Basın ve Editörlük Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdi

Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki öğrencilerimiz ve danışman hocalarımızın desteği ile kurulan kulübümüz etkinliklerine devam etmektedir. Google Meet üzerinden yapılan ve Gazeteci, Editör Erdoğan YAPIK’ın konuk olarak katıldığı, Kulüp Başkanı Nazlı ÖZDEMİR’in ise etkinlik moderatörlüğünü üstlendiği söyleşimize; bölüm hocalarımız, bölüm öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz, bölüm dışından katılım gösteren öğrencilerimiz ve üniversite dışından gelen misafirlerimiz ile geniş bir katılım ile etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

Online söyleşinin açılışını Kulüp Danışman Hocası Öğr. Gör. Ferit Arda ARICA yapmıştır. Kulüp Başkanı Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Nazlı ÖZDEMİR ise söyleşi konuğu olan Gazeteci, Editör Erdoğan YAPIK hakkında katılımcılara tanıtım konuşması yapmıştır. Konuğumuz hakkında kısa bir bilgilendirme sonrası soruları ile sözü konuğumuza bırakmıştır.

Yapık, iyi birer muhabir olmak hakkında aynı zamanda muhabirliğin zorluklarını, bu sektörde nasıl ivme yakaladığını ve kendisini nasıl geliştirdiğini, editörlüğe geçiş sürecini, başarılı editör ve muhabir nasıl olunur hakkında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. Söyleşinin sonuna gelindiğinde Yapık, öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek muhabirlik ve editörlük hakkında tavsiyeler vermiştir. Konuğumuz öğrencilere “Saha deneyimi bambaşka, sahada işi öğreniyor ve yetişiyorsunuz.” diyerek her mesleğin mutfağının daha yararlı olacağını belirtmiştir.

Etkinliğimize konuk olmayı kabul edip bilgi ve deneyimlerini aktaran Erdoğan YAPIK’a teşekkürlerimizi iletiriz. Gerekli iletişimi sağlayarak etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan aynı zamanda moderatör olan Fotoğraf ve Video Kulübü Başkanı Nazlı ÖZDEMİR’e, diğer tüm hocalarımıza, Kulüp Danışmanı Öğr.Gör. Ferit Arda ARICA’ya ve katılım sağlayan tüm herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.