Radyo ve Televizyon Programcılığı

Fotoğraf ve Video Kulübü Akademisyen ve Yönetmen Volkan Budak ile Söyleşi Gerçekleştirdi

Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki öğrencilerimiz ve danışman hocalarımızın desteği ile kurulan kulübümüz etkinliklerine devam etmektedir. Google Meet üzerinden yapılan ve Akademisyen ve Yönetmen Öğr. Gör. Volkan Budak’ın konuk olduğu ve Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan’ın ise etkinlik moderatörülüğünü üstlendiği söyleşimize; bölüm hocalarımız, bölüm öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz, bölüm dışından katılım gösteren öğrencilerimiz ve üniversite dışından gelen misafirlerimiz ile geniş bir katılım ile etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

30 Mayıs 2021 saat 20.00 ile 21.00 arası gerçekleştirilen online söyleşinin açılışını Kulüp Danışman Hocası Öğr. Gör. Ferit Arda Arıca yapmıştır. Kulüp Başkanı Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Nazlı Özdemir ise söyleşi konuğu olan Akademisyen ve Yönetmenlik hakkında katılımcılara tanıtım konuşması yapmıştır. Konuğumuzun kısa filmi olan “Eksik” adlı filmi izledikten sonra sözü konuğumuza ve etkinlikte moderatör olan Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan’a bırakmıştır.

Akademisyen ve Yönetmen  Öğr. Gör. Volkan Burak iyi birer yönetmen olmak hakkında aynı zamanda yönetmenlik ve akademisyenliğin zorluklarını, bu sektörde nasıl kendini geliştirdiğini, akademisyenlik ve yönetmenliğe geçiş sürecini, başarılı yönetmen nasıl olunur hakkında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. Söyleşinin sonuna gelindiğinde Budak, öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek yönetmenlik ve akademisyenlik hakkında tavsiyeler vermiştir.

Etkinliğimize konuk olmayı kabul edip bilgi ve deneyimlerini aktaran Öğr. Gör. Volkan Budak’a teşekkürlerimizi iletiriz. Gerekli iletişimi sağlayarak etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan aynı zamanda Kulüp Danışmanı olan Öğr. Gör. Arda Arıca’ya, Kulüp Başkanı Nazlı Özdemir’e teşekkür ederiz.