Radyo ve Televizyon Programcılığı

Disney Prensesi Katile Dönüştü

Birçok kişinin çocukluk hikâyelerinin ve hayallerinin kahramanı olan Cinderella bu sefer ekrana farklı bir şekilde dönüyor.

Cindrella hikâyeleri ile çocukların hayal dünyasını süsleyen kahraman bu sefer kanlı bir korku hikâyesi olarak karışımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu hayal kahramanı şimdilerde bir korku filmi olmak üzere yönetmenler tarafından yeniden yorumlanıyor.

Çocuk edebiyatı karakteri ve peri masallarının telif haklarının birçoğunun kamuya açık hale gelmesi sebebi ile korku yönetmenlerini farklı bir iş yapmaya yöneltti. Korku filmi yönetmenleri bu hayal kahramanlarının hayranlarını bu karakterler için kendi içlerinde çılgınca bir versiyon sunmak için kolları sıvamış ve fazla mesai yapıyor durumdalar.

Örnek olarak çocukların sevgilisi olan Ayı Winnie ve arkadaşlarını bir korku filmi içerisine yerleştirerek izleyiciye Winnie the Pooh: Blood and Honey olarak karşımıza çıkarmak için onay aldığı yetkililer tarafından açıklanıp ortaya çıktı. Şimdide yediden yetmişe herkesin hayal dünyasında yer alan farklı bir masal kahramanının bir korku filmine konu olacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Disney tarafından ekranlara hem animasyon film hem de canlı aksiyon olarak beyaz perdeye taşıdığı Cindirella’nın mutlu sonla biten hikayesine alternatif sonlu bir film geliyor. Dış kaynak haberlerden edinilen bilgiye göre Cindirella’nın Laneti adlı çekilmesi planlanan filmin yönetmenliğini ise Louisa Warren üstlenecek. Yönetmen Warren konusu hakkında bir bilgi veremeyeceğini fakat yediden yetmişe herkesin hayranı olduğu prensese benzersiz bir dönüş yaşatacağını dair sinemaseverlere söz verdiğini dile getirdi.