Radyo ve Televizyon Programcılığı

Atatürk Dizisinden İlk Fragman

Cumhuriyet’in 100. Yılına özel çekimleri süren Atatürk dizisinin ilk tanıtım filmi Cumhuriyet bayramına özgü özel bir sürpriz ile seyircisi ile buluştu. Disney+’nın dev prodüksiyonu olan Atatürk dizisinin fragmanı seyircilerde büyük heyecan uyandırdı.

Dijital yayın olan The Walt Disney Company’nin Disney+’ın Cumhuriyetin 100. Yılında yayınlanması planlanan “Atatürk” dizisiden ilk tanıtım geldi. Seyircisiyle buluşan ilk fragmanın bu yıl kutlanılan Cumhuriyet’in 99. Yılına denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Atatürk dizisinin başrol oyuncusu olan Aras Bulut İynemli’nin oyunculuk performası fragmanı izleyen seyircilerden tam not aldı. İynemli Mustafa Kemal’i canlandırdığı dizi karakteriyle ilk kez hayranlarının karşısına çıkmış oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yarbay Mustafa Kemal iken 10 Ağustos 1915’te taarruzdan önceki Conk Bayırında görüldüğü sahneler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. İynemli’nin Conk Bayırı sahneleri duygu dolu anların yanında oyunculuk performansıyla hafızalara kazındı. Şair Namık Kemalin o dönemde söylemiş olduğu: Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; Yok imiş kurtaracak baht-ı kara maderi dizelerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1921 yılında meclis kürsüsünde verdiği ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini cevabına vurgu yapılması seyircilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Lanistar Medyanın yapımını üstlendiği Atatürk dizisinin yapımcı kadrosu koltuğuna ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu, yönetmenlik koltuğuna ise Mehmet Ada Öztekin oturdu. Atatürk dizisi 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında gösterime girecek.