Radyo ve Televizyon Programcılığı

95. Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oscar Ödülleri olarak da bilinen Amerika Sinema ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen 95. Akademi Ödülleri, Amerika’nın Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Akademi Ödül töreninde Oscar Ödüllerini takdim eden isimler arasında sanat dünyasından birçok isim bulunuyor.

Ödül takdim eden isimler ise şunlar: Florence Pugh, Andrew Garfield, Halle Bailey, Antonio Banderas, Elizabeth Banks, Jessica Chastain, John Cho, Hugh Grant, Danai Gurira, Salma Hayek Pinault, Nicole Kidman, Sigourney Weaver, Riz Ahmed, Emily Blunt, Jennifer Connelly, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Michael B. Jordan, Troy Kotsur, Jonathan Majors, Melissa McCarthy, Janelle Monáe, Deepika Padukone, Questlove, Zoe Saldaña, Donnie Yen, Pedro Pascal, Kate Hudson, Harrison Ford, Halle Berry, Paul Dano, Cara Delevingne, Mindy Kaling, Eva Longoria, Julia Louis-Dreyfus, Andie MacDowell, Elizabeth Olsen ve John Travolta.
Amerika Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen ödül töreninde bazı filmler törene damgasını vurdu. Her yıl olduğu gibi gişe rekorları kıran filmler birçok dalda ödül aldı. Yedi farklı dalda Oscar Ödülü alan film Everything Everywhere All At Once birincilik meşalesini 95. Oscar Ödüllerinde havaya kaldırdı. All Quiet on the Western Front filmi dört dalda ödül alarak ikinci en çok ödül alan film oldu.

Oscar ödüllerini alan filmler ise şu şekildedir:

En İyi Animasyon: Guillermo Del Toro's Pinocchio, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ke Huy Quan, Everything Everywhere All At Once, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jamie Lee Curtis, Everything Everywhere All At Once, En İyi Belgesel: Navalny, En İyi Kısa Film: An Irish Goodbye, En İyi Sinematografi: James Friend, All Quiet on the Western Front, En İyi Saç & Makyaj Tasarımı: The Whale, En İyi Kostüm Tasarımı: Black Panther Wakanda Forever ve dahası…