Radyo ve Televizyon Programcılığı

2022’de En Çok Hangi Filmler Seyredildi

Geride bıraktığımız 2022 yılında Beyazperde de en çok izlenen filmler hangisi, gişe rekorlarını kıran filmler hangisi yapılan araştırmalar sonunda belirlendi.

2022 en çok izlenen filmler

En çok izlenen filmlerin sıralandığı listenin ilk üç sırasında yer alan filmler geride bıraktığımız yılın sinema salonlarında ve sinema platformlarında en çok izlenen filmleri ile aynı doğrultuda gittiği söylenebilir. Bu listeye göre sinemaseverler 2022 yılında gişe rekorları kıran rekortmen filmi Bergen filmini sinema salonlarında ve platformlarda izledi.

2022 yılının sonlarında Disney+’da  yayınlanmasına rağmen, geçtiğimiz yıl en çok izlenen ikinci filmi ise Recep İvedik 7 oldu. Bu listelenen filmlerin ilk altı filmi yerli filmlerden oluşurken, geri kalan dört film ise süper kahraman filmleri oldu. Listenin sonunda ise 2015 yılından gelme bir sürpriz film bulunuyor.

Sinema severler için hazırlanan ve 2022 yılında en çok izlenen filmlerin isimleri ise şu şekilde:

1. Bergen: 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girmiş olan, senaryosunu Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisinin yaptığı, Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı biyografik ve dram türündeki Türk yapımı sinema filmi.

2. Recep İvedik 7: Cielo Medya imzalı, 9 Aralık 2022 tarihinde Disney+'ta yayımlanan, Togan Gökbakar'ın yönetip senaryosunu Şahan Gökbakar ile birlikte yazdığı, başrollerinde Şahan Gökbakar, Öznur Serçeler ve Nurullah Çelebi'nin yer aldığı Türk komedi filmi. Recep İvedik film serisinin yedinci filmidir.

3. Kesişme: İyi ki Varsın Eren, 1 Ocak 2022 tarihinde vizyona giren, yapımcılığını TRT ve Dijital Sanatlar'ın yaptığı, senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu'nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu'nun üstlendiği, başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve Rahman Beşel'in yer aldığı sinema filmi.

4. Örümcek Adam Eve Dönüş Yok, 5. Dayı:  Bir Adamın Hikayesi, 6. Dilberay, 7. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü 8. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında, 9. Aykut Enişte 2, 10. Grinin Elli Tonu filmleri yer alıyor.