Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mensupları, Depremin Yaralarını Birlikte Sarıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari kadrosu, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası deprem bölgesindeki depremzedelere yardımlarını gönderiyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari kadrosu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinden etkilenen depremzede vatandaşlarımız için el ele verdi.

6 Şubat 2023 tarihinde sabah ve öğle saatlerinde meydana gelen iki büyük deprem, çok büyük yıkıma neden oldu. Çok sayıda vefat ve yaralanmanın olduğu deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi. Son yüzyıl içerisindeki en büyük ikinci deprem olan Kahramanmaraş depreminde, İstanbul Gelişim Üniversitesi mensupları depremin yaralarını birlikte sarmak üzere yardımlarda bulundu.

Depremin ilk gününden itibaren üniversitemiz mensupları destek kampanyaları ile depremzedelerimize yardımda bulunmaya devam ediyor. Battaniye, çadır, bebek bezi, mama, kadın hijyen seti, kışlık bot, mont, atkı, bere, eldiven, hazır gıda, konserve, gıda kolisi gibi acil ihtiyaç listelerine yönelik gerek öğrencilerimiz ve gerekse akademik ve idari kadromuz ayni yardımlarda bulundu. Kızılay merkezlerimizde kan bağışları gerçekleştirildi. Ayrıca 3 ayrı mutfakta öğrencilerimizden oluşan 300 kişilik ekip, dönüşümlü olarak devamlı çalıştı; 22 binden fazla sandviç üretti. Üretilen sandviçler ambalajlanarak, üzerine son tüketim tarihi de eklenerek deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere paketlendi. Toplanan ayni yardımlar ve üretilen sandviçler, Kızılay aracılığı ile depremzedelerimize ulaştırıldı.