İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Öğr. Gör. Eda Şensu'nun Makalesi Yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu’nun ‘’Orange, red and purple barberries: Effect of in-vitro digestion on antioxidants and ACE inhibitors’’ konulu makalesi LWT-Food Science and Technology dergisinde yayımlanmıştır.


Bu makale,  ülkemizde yabani olarak yetişen Berberis bitkisinin ve onun meyvesi olan Karamuk’un oldukça yüksek antioksidan aktiviteye sahip olduğu ve aynı zamanda hipertansiyonu tetikleyen ACE enzimini inhibe ederek kardiyovasküler hastalıkların önüne geçmede de doğal olarak tüketilebilecek bir ürün olduğunu öne çıkarmaktadır.
 
Makalenin tamamına erişim için tıklayınız.