Aşçılık

İstanbul Gelişim Üniversitesinden Deprem Bölgesine Kumanya Yardımı

İstanbul Gelişim Üniversitesi depremden hemen sonra bölgeye kumanya yardımı yaptı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından, afet bölgelerine yardım paketleri gönderilmeye başlandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar EGELİ, Öğr. Gör. Şef Levent DEMİRÇAKMAK ve Şef Gürsel Keleş ‘in başlattığı projede deprem bölgesine sandviç gönderildi. Kısa sürede öğrencilerden ve hocalardan (Şef, Diyetisyen ve Gıda Mühendisi) oluşan bir ekip kuruldu. Üretimin başından sonuna kadar üretilen her sandviçin tad ve lezzeti, besin içeriği, gıda güvenliğine uygunluğu takip edildi. Her kolinin üzerine SKT, içindekiler ve alerjen uyarısını içeren etiketler yapıştırıldı. Günlük 5000 hedef koyulmuşken sektör temsilcilerinin ve firmalarının desteği,  öğrenci ve hocaların azmi ile bu sayı ilk gün 10500, ikinci gün 20000’lere ulaşmıştır. 5. günün sonunda 300 öğrenci ile 104.195 adet sandviç Kızılay aracılığı ile ihtiyaç bölgelerine ulaştırılmıştır.

Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir GAYRETLİ, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar EGELİ, Şef Gürsel Keleş, Öğr. Gör. Şef Levent DEMİRÇAKMAK, İstanbul Aşçılar Derneği Asomder desteğini bir an bile esirgemeyen sektör temsilcileri ve firmalara ve ayrıca tüm öğrenci ve hocalarımıza teşekkürü bir borç biliriz.