Üniversitelilerden Çocuklar İçin “Geleceği Sevginle Büyüt” Projesi

29.05.2018 Sal 05:45

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü “Geleceği Sevginle Büyüt” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Koruncuk Vakfı yararına stand açıldı. Projenin ikinci aşamasında öğrenciler Koruncuk Vakfı’nı ziyaret etti. Projenin son aşamasında ise Gelişim Üniversitesi’nde Çocuklara Yönelik Psikolojik İstismar konusunda seminer düzenlendi.

KORUNCUK
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri projeleri kapsamında ilk adım olarak Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde açtıkları standta Koruncuk Vakfı ürünlerini satışa sunarak Koruncuk Vakfı yararına gelir topladılar.
Projelerinin ikinci adımı olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, vakıf bünyesindeki çocukların keyifli bir gün geçirmelerini sağlamak için Bolluca Çocuk Köyü’ne ziyarette bulundu ve çocukların eğlenebileceği aktiviteler düzenledi. Öğrenciler, Bolluca Çocuk Köyü’ndeki çocukların gerçekleştirdiği gösteriye de katılarak, minik dostlarını yalnız bırakmadı.
Proje uygulama öncesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri tarafından yürütülen Çocuklara Yönelik Psikolojik İstismar konusunda araştırma ve anket çalışmaları gerçekleştirildi. Bu araştırmalar; İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışman Hocası Doktor Öğretim Üyesi Emel TOZLU ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya BETEŞ önderliğinde, öğrencileri; Selda GÜDELEK, Esra VAROL, Çiğdem ÖZGÜL, Funda ŞEN, Sultan KAYA, Fuat OĞUZ, Kaan ÖZTEMİR ve Kübra YİĞİT tarafından ortaya konuldu.
Proje araştırma evresinde 100 kişilik bir öğrenci grubu üzerinde yapılan anket sonucunda katılımcıların %36’sı ekonomik gelir seviyesi ile psikolojik şiddet uygulama eğilimi arasında bağlantı olduğu görüşüne sahiptir. %65’i ise Türkiye’de çocuğa şiddete yönelik farkındalık çalışmalarını yeterli bulmadığını belirtmiştir.
Projenin son aşamasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen seminere ise Koruncuk Vakfı bünyesinde çalışan Psikolog Görkem DEMİRDÖĞER GÜLLER ve Koruncuk Vakfı Proje Koordinatörü Serkan ÇITLAK katılım sağladı. ÇITLAK konuşmasını "İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne böyle güzel bir proje gerçekleştirdiği için başta hocalarımız olmak üzere bu proje de emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışman Hocası Doktor Öğretim Üyesi Emel TOZLU “Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Abdulkadir GAYRETLİ’ nin verdiği daimi destekle eğitimciler olarak çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretmeye çok önem veriyoruz. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda Koruncuk çocuklarını da kurumumuzda öğrenci olarak görebilme şansı yakalayabiliriz” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ögr. Gör. Fırat DEMİRKOL  ise “Kurum olarak her zaman Koruncuk Vakfı Ailesi’nin yanındayız. Artık bizde ailenizin bir parçasıyız ve her zaman elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Serkan ÇITLAK’a ve Görkem DEMİRDÖĞER GÜLLER’e  Öğr. Gör. Fırat DEMİRKOL tarafından plaket takdim edilip, teşekkürlerin sunulmasının ardından etkinlik sonlandırıldı.