İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden İstanbul Havalimanı’na Teknik Gezi

26.02.2019 Sal 01:47

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri işledikleri derslerden edindikleri bilgileri yerinde görmek amacıyla İstanbul Havalimanı’na teknik gezi düzenledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden İstanbul Havalimanı’na Teknik Gezi
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi, Hava Lojistiği, Uçuş Harekat Yöneticiliği, Programı öğrencileri ile İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Havacılık Yönetimi, Uçak Gövde-Motor Bakım öğrencilerinden oluşan 250 kişilik öğrenci grubu  12.12.2018 tarihinde İstanbul Havalimanı’na danışmanları eşliğinde teknik gezi ziyaretinde bulundular.
Gezi kapsamında kalabalık gruba eşlik eden 2 İstanbul Havalimanı personeli havalimanının tanıtımını gerçekleştirdi. Öğrenciler derslerde öğrendikleri bilgileri gerçek ortamda gözlemleme ve uygulama imkanı buldular. Gezi sonunda öğrenciler bittiğinde dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak bir havalimanını gezmekten büyük mutluluk duyduklarını, bu tür gezilerin kendilerini iş ortamına hazırladığı görüşlerini belirttiler ve düzenleyenlere teşekkür ettiler.
Gezi başkanı olarak görev alan Sn. Öğr. Gör. Çiğdem BOYACILAR etkinlik hakkında “ Öncelikle gezinin düzenlenmesini sağlayan Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Abdulkadir GAYRETLİ’ye, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Burhan AYKAÇ’a, MYO Müdürümüz Sn. Prof. Dr. Nezir KÖSE’ye, MYO Müdür Yardımcımız Sn. Dr. Öğr. Üyesi Tüzün Tolga İNAN’a, Sn. Prof. Dr. Selma KARATEPE’ye, Sn. Dr.Öğr. Üyesi Adnan DUYGUN’a, Sn. Öğr. Gör. Ramazan İNAN’a, Öğr. Gör. Sevgi ADIGÜZEL’e, Havacılık Kulübü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür gezilere günümüz eğitim sisteminde fazlasıyla yer verilmesi gerekmektedir. Biz de üniversite olarak sadece teorik bilgiler verilerek değil; teknik gezilerle de öğrencilerimize sektörü ve alandaki gelişmeleri yakından takip etmelerine yardımcı olmaktayız.” dedi.