İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri








 Pilot Binbaşı Melike Kuvvet'i anma


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Öğr. Gör. Pilot Binbaşı Melike Kuvvet 11 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen uçak kazasında hayatını kaybetmiştir. Çok kıymetli meslektaşımızı ve kazada hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.


11 Mart 2018 tarihinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Başaran Holding’e ait özel jetin, teknik arıza çağrısı yaptıktan kısa bir süre sonra yerel saatle 14.40, Türkiye saati ile 17.40 sularında İsfahan’ın 80 mil Güneybatısına düştüğü” belirlenmiştir. Uçakta 3'ü mürettebat 11 kişi hayatını kaybederken, düşen uçağın kaptan pilotunun Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından olan Melike Kuvvet'tir.

"Pilot Binbaşı Melike Kuvvet, herkes için çok iyi bir insandı, sahip olduğu bilgi düzeyi ve zekası ile hayranlık uyandıran biriydi. Çok renkli bir kişiliğe sahipti. Onsuz geçirdiğimiz bir sene hepimiz için çok zor bir süreç oldu. Yokluğunu ilk günkü acısı ile yaşamaktayız. Sahip olduğu bir çok özelliğinin yanında şiire olan ilgisi de bulunan Melike Kuvvet'in seneler önce sanki olacakları hissederek yazmış olduğu şiiri paylaşmak istiyorum. 

'Dostlar!
Haykırışımı getirsin bulutlar,
Onlara bakın,
Bilin ki içlerinde ben varım
Uzaklarda üstlerine yazdım isimlerinizi
Özlemle sizi aramaktayım
Sizin için mektuplar yazdım bir bir
İçlerinde damla damla gözyaşım var,
Zarf yaptım kalbimi, size gönderiyorum
Alın sevgimi beni hatırlayın
Arada bunca uzaklık varken bile,
Her an sizin yanınızdayım!...
Melike Kuvvet'

Vefat eden değerli merhumların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."