İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Storyboard'un Öyküsü


İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Animasyon sanatçısı K. Eren ERYÜREKLİ tarafından “ Kağıttan Peliküle Storyboard’un Öyküsü “ konulu seminer düzenlendi.



İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde; Radyo Televizyon Programcılığı Program Başkanı Öğr. Gör. Oya TONG öncülüğünde;  27 Ekim tarihinde Animasyon sanatçısı K. Eren ERYÜREKLİ tarafından " Kağıttan Peliküle Storyboard’un Öyküsü " konulu seminer düzenlendi.

Öncelikle animasyonun ardından da storyboard’un ne olduğu, nasıl tasarlandığının anlatıldığı seminerde ERYÜREKLİ tarafından öğrencilere alanla ilgili mesleki ve sektörel bilgiler aktarıldı. Storyboard’un tahmin edilenden daha eski bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen ERYÜREKLİ, storyboard’un proje halindeki fikirlerin resimlenerek çekim planı haline getirilmesinin zamansal ve parasal kazanç sağladığını ifade etti.
 
Sadece hikâyenin akışını değil modunu anlatmak için de kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyen ERYÜREKLİ, storyboard’un yapımdaki öneminin ülkemizde bilinmediğini, storyboard’un öneminin farkında olan dünya sinemasının ise bu nedenle geliştiğini ifade etti.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Erdal ŞEN tarafından K. Eren ERYÜREKLİ’ye katılımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.