İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Moda Tasarımı








 "Hayâlden Gerçeğe" Moda Tasarım Sergisi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Meltem Özsan ve Bölüm Hocalarının küratörlüğünde düzenlenen "Hayalden Gerçeğe" Sergisinin Açılışı 12 Şubat 2019 Salı Günü İGÜ Meslek Yüksekokulu Fuaye Alanında Gerçekleşti.


Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin uygulamalı olarak yürütülen derslerde tasarladıkları, çizdikleri, desenlendirip ürettikleri ve nihai koleksiyona dönüştürdükleri sürecin yansıtıldığı serginin açılışı, İGÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Nezir KÖSE ve Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Tüzün Tolga İNAN'ın katılımıyla gerçekleşti.

2018-2019 Güz dönemi boyunca öğrencilerin ürettiği çalışmaların sergilendiği etkinlik kapsamında, Moda Teknik ve İllüstrasyon Çizimleri, Süsleme Tekniklerinin Yansıtıldığı Kadın Giysi Koleksiyonu, Kumaş Desen Tasarımları, Bilgisayar Destekli Giysi Tasarımları, İşçi sağlığı ve İş Güvenliği teması üzerine tasarımlar, Erkek Gömlek Tasarımları gibi eserler yer almıştır. 

Moda Ürün tasarımının bütün süreçlerinde aktif rol alan öğrencilerin emeklerini sergileme ve öğrenci ile bölümü arasındaki ilişkiyi geliştirme imkânı buldukları etkinliğin, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezun öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanması ve bölüme karşı merak uyandırması ilgi çekici bir unsur olarak akıllarda yer edindi. 

Sergiye teşrifleriyle onurlandıran Sayın Prof. Dr. Nezir KÖSE ve Sayın Dr. Öğretim Üyesi Tüzün Tolga İNAN'a ve katkılarından dolayı Moda Tasarımı Programı hocaları Öğr. Gör. Feride Hasret, Öğr. Gör. Meltem Özsan, Öğr. Gör. Ş.Pınar Tunçok ve Öğr. Gör. Sultan Çetinkaya'ya teşekkür eder, öğrencilerimize moda dünyasında başarılar dileriz.