İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Lojistik








 2018-2019 Bahar Dönemi Açılış Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Lojistik Program Başkanı Öğr. Gör. Fırat Demirkol, 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi açılış mesajını yayımladı.


04.02.2019 tarihi itibari ile başlamış olan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminin tüm öğrencilerimize akademik/idari personelimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu ailesi olarak başarılı bir şekilde tamamlamış olduğumuz güz döneminin ardından daha iyilerini başarmak adına büyük istek ve azim ile Bahar dönemini açmış bulunuyoruz.

Ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerlerinden birisi haline gelen lojistik sektörünün önceliklerini dikkate olarak sektör üniversite işbirliği anlayışı çerçevesinde akademik kadromuz ile birlikte hazırlamış olduğumuz güncel müfredatlarımız ve ders kaynaklarımız ile desteklenen eğitim-öğretim planlamamız ile birlikte özellikle mezuniyetlerine bir dönem kalmış olan öğrencilerimizin tam olarak sektöre hazır hale gelmesini amaçlıyoruz. Dönem içerisinde daha sık ve yoğun şekilde öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile buluşturarak öğrencilerimizin sektörün taleplerini daha net anlamaları ve kendilerini sektör ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlamaları yönünde gerekli fırsatları sunmayı görev edinmekteyiz. 

Türkiye'nin küresel aktör rolünün artması ile birlikte daha çok önem kazanmaya başlayan lojistik sektörünün ülkemizin dış ticaret hacmini genişletmesi adına anlam ve öneminin farkındayız ve bu sorumluluk duygusu ile birlikte öğrencilerimize lojistik sevgisini aşılamaktayız. Öğrencilerimizin bir kısmını doğrudan sektör istihdamına yönelik hazırlarken bir kısmını ise Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) motive ederek lisans eğitimi alma noktasında cesaretlendirmekteyiz. Öğrencilerimizin lisans eğitimine devam etme talepleri olma noktasında onlara ilgili süreçler hakkında bilgilendirme yapmanın yanında ders intibak süreçlerinden, yüksek lisans ve doktora süreçlerine kadar bir çok alanda bilgilendirme ve tanıtım yapmaktayız.

Üniversitemizin her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısı içerisinde bizlerde Lojistik Programı olarak yerimizi almaktayız. Her geçen yıl Programımızı daha iyi hale getirmek adına kendimizi geliştirmeye çalışmaktayız. Güz dönemi içerisinde Programımızda görevli akademisyenlerin bilimsel alanda yayınlamış oldukları 2 adet uluslararası makale çalışması bulunmakta olup bu vesileyle kendilerini tebrik eder ve yeni dönemde bu sayının daha da artırılması noktasında Programımız, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi adına beklentimizin büyük olduğunun altını çizmek isteriz. 

Belirttiğimiz hususlar ışığında yeni dönemin hepimize sağlık, esenlik ve bol başarı getirmesi dileklerimiz sunar ve tüm İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu ailesine yeni dönemde başarılar dilerim.