İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

İnşaat Teknolojisi








 Bahar Yarıyılı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi 2018-2019 Bahar Yarılı İnşaat Teknolojisi Program Başkanlığı'nın Açılış Mesajı:


Değerli öğrencilerimiz 2018-2019 eğitim yılı bahar dönemi 4şubat 2019 tarihinde başlamıştır. Yoğun ve yorucu geçen güz döneminin ardından dinlenmiş ve enerji toplamış bir şekilde yeni döneme hazırlandığınızı ümit ediyoruz. Geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamayacağımız çok daha sistemli ve planlı çalışarak, yeni projelerle, teknik gezilerle ve eğitimlerle güçlendireceğimiz başarılı bir dönem geçirmeyi planlıyoruz.

İnşaat teknolojisi bölümü %99 doluluk oranına sahip sektörde aranılan niteliklerde tekniker yetiştirmeyi hedefleyen, güçlü akademik kadrosuyla herzaman öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilen yenilikçi ve üretken bir bölüm olarak adını duyurmaktadır.

Okulumuzun size sunduğu olanakları mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde 1 adet kütüphane ve 1 adet okuma salonu ile öğrencilere çalışma ve araştırma yapma imkanı sağlanmaktadır. Kütüphane içerisinde çok sayıda güncel kaynağın yanı sıra ücretsiz wifi ağı ile araştırma yapma olanağı sağlanmaktadır. Bunun dışında rektörlük ve tower yerleşkelerinde bulunan kütüphanelerden de faydalabilmektesiniz. Bunun dışında yetenekleriniz doğrultusunda takımlarda görev alabileceğiniz ya da sadece rahatlamak için kullanabileceğiniz donanımlı spor salonları mevcuttur. Çeşitli öğrenci kulüpleri ile sosyal ve kültürel olarak kendinizi geliştirebilir ERASMUS öğrenci değişimi programı ile yurtdışında eğitim alabilir ya da staj yapabilirsiniz.
Başta siz sevgili öğrencilerimizin isteğiyle sonra hocalarımızın desteğiyle amacımız mesleki olarak matematik ve fen bilimleri alanlarıyla ilgili ve yeterli alt yapıya sahip olabilen, grup çalışmalarına uyum sağlayabilen,  arazi ortamında çalışabilen, metraj, hakediş, satınalma, raporlama, teknik çizimleri yapabilen, teknolojiyi kullanabilen büro ve şantiye ortamında çalışabilecek bireyler yetiştirmektir.

Bu kapsamda hazırlanan ders içeriklerimizle siz değerli öğrencilerimize faydalı olmayı amaçlıyoruz. Sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak da sektöre yönelik çalışmalarımız bilgisayar laboratuarımız ve inşaat atölyemizde verilmektedir. Autocad, Sta4cad gibi piyasada sık kullanılan programların eğitimi ve şantiyelerde kontrolünü yapacağınız tüm uygulamaları birebir yapma imkanı sunuyoruz.

Sektörün öncü firmaları ile yaptığımız anlaşmalarla meslek hayatında kullanabileceğiniz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olabileceğiniz çok sayıda eğitime ücretsiz katılımınızı sağlıyoruz. Çeşitli teknik geziler ve söyleşiler ile sektörün ileri gelenleri ile aranızda bir köprü kuruyoruz.

Tüm bu dilekler ve çalışmalar ışığında başlayan 2018-2019 Eğitim Yılı Bahar Döneminin hepimiz için başarılı ve mutlu geçmesi dileklerimizle.