Grafik Tasarımı

Sultanahmet Fotoğraf Çekim Gezisi

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Fotografik ve Temel Tasarım dersleri kapsamında Sultanahmet gezisine katıldı.

Grafik Tasarımı öğrencileri öncelikle Temel Tasarım dersleri kapsamında Sultanahmet Meydanı'ndaki Cumhuriyet Müzesi’ne götürülerek burada Program Başkanları ve Temel Tasarım Dersi Yürütücüsü Öğr. Gör. Gürcan KURT rehberliğinde ülkemizin ilk Grafik Tasarımcılarından İhap Hulusi GÖREY’ in çalışmaları görüldü. GÖREY’in Türk Tasarım Tarihi’ne damgasını vuran (Milli Piyango İdaresi için ürettiği çalışmalar ve logolar vb.) çalışmaları üzerinden tasarımın dijitalleşmeyle dönüşümü ve geçmişten günümüze geldiği nokta üzerine sohbet edildi.

Sultanahmet Meydanı’nda Fotografik Dersi Yürütücüsü Öğr. Gör. Fulya BETEŞ kontrolünde Fotografik dersi dahilinde öğrenilen enstantene, diyafram ve pozlama uygulamalarının yapılmasının ardından Kadırga İstanbul Fotoğraf Müzesi ziyaret edildi. Fotoğraf Müzesi’nde öğrenciler derste gördükleri Fotoğraf Makinesi türlerini Müze’nin zengin koleksiyonunu inceleyerek pekiştirme şansı yakaladılar. Müze’de ziyaret edilen süreli fotoğraf sergisindeki çalışmalar üzerinden sergide yer alan fotoğraflarda kullanılan kompozisyon öğelerii incelenerek çekim gezisi sonlandırıldı.