İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Doğan Arslan İle Absürd Afiş Atölyesi


Yurtiçi ve yurtdışında ödülleri ile tanınan Tasarımcı ve Akademisyen Doç. Dr. Doğan Arslan Absürd Afişler Atölyesi ile programımız öğrencileri ile buluştu.


İletişim Tasarımcıları Mesleki Kuruluşu Derneği ile Gelişim Meslek Yüksekokulu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlik Gelişim Meslek Yüksekokulu Mac Atölyesi'nde gerçekleştirildi.

Atölyede sosyal kavramlar absürt ve mizahi bir dille ele alınarak yenilikçi ve çarpıcı afiş tasarımları yaratılmaya çalışıldı. Absürt Afiş Atölyesinde çalışma yapan öğrenciler kolaj, illüstrasyon, tipografi, fotoğraf, bilgisayar grafiği, gif animasyonu ve diğer farklı tekniklerle çalışmalar ürettiler.

Öğrencilerinin çalışmalarının değerlendirilmesinin ardından etkinlik sonlandırıldı.

Doğan ARSLAN "Anlamsız ve saçma bir durumu ifade ederken “absürt” kelimesini kullanırız, ama bu atölyede yapacağımız afişler, seçilecek bir konu çerçevesinde iletişim kurma, konuyu farklı perspektifte anlatabilme becerisi üzerine olacaktır. Bir afiş tasarımı ne kadar absürt olursa o kadar ilgi çeker. Fakat bu absürt imajlar aynı zamanda konuyu etkili bir dil ile karşı tarafa iletebilmelidir" diyerek öğrencilerle böyle bir etkinlikte bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.


 Galeri