Gıda Teknolojisi

Tübitak MAM'a teknik gezi

21 Aralık 2018 Cuma Günü TÜBİTAK'ın Gebze'de ki Gıda Enstitüsü'ne teknik gezi düzenlendi.

Geziye bölüm hocarından Gıda Teknolojisi Program Başkanı Vk. Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Aşçılık Bölümü Program Başkanı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can öğrencilere danışmanlık ettiler. TÜBİTAK'ta ki Pilot tesisi gezen öğrenciler Tübitak Projelerinde kullanılan Gıda Endüstrisi cihazlarını yakından görerek tanıma fırsatını yakaladılar. Derslerde gördükleri pastörizatör, sterilizasyon ünitesi, otoklav, kurutma tünelleri, liyafilizatör gibi cihazların çalışma prensipleri hakkında bilgi edinen öğrenciler daha sonra Gıda ambalajları laboratuvarı, mikrobiyoloji laboratuvarı, fizik (renk tayin) laboratuvarı, HPLC ve Mass Spektrofotometresi Laboratuvarlarını gezerek Gıda araştırmalarında kullanılan pek çok cihaz hakkında bilgi edindiler.

Gezinin organizasyonunda büyük emeği olan Öğr. Gör. Aslı Muslu Can hocamıza ve bizlere kapılarını açan TÜBİTAK MAM'a teşekkürlerimizi sunarız.