Gıda Teknolojisi

İstanbul Halk Ekmek' e teknik gezi düzenlendi

22.11.2018 Perşembe günü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Uzman Gıda Teknikeri Hande Altıntaş ile birlikte Tahıl Teknolojisi dersi kapsamında İstanbul Cevizli Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret ettiler.

Fabrikada Laboratuvarı gezerek un analizleri ve ekmek kalitesi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra el değmeden makineler ile yapılan üretim hattını gezerek endüstiyel yöntemlerle unun ekmek olma macerasına yakından tanık oldular. AR-GE ofisinde ağırlanan öğrenciler duyusal analiz testleri yaparak yeni ürünler hakkında bilgi aldılar. Fabrikanın Yüksek Mühendisi Mustafa bey verdiği seminerde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Gezinin sonunda tüm öğrencilerimiz için ayrı ayrı ikramlık hediyesi hazırlayan ve bize kapılarını açan Kartal Cevizli Halk Ekmek Fabrikasına teşekkür ediyoruz.