İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Gıda Teknolojisi öğrencileri "Lösemi Değil, İyilik Bulaşıcıdır" dedi


Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında farkındalık haftası olarak belirlenen "Lösemili Çocuklar Haftası"nda Gıda Teknolojisi öğrencileri Öğr. Gör. Kübra Sağlam hocaları ile birlikte "Lösemi Değil İyilik Bulaşıcıdır" dedi.


Halk arasında kan kanseri olarak isimlendirilen Lösemi, 2 ile 10 yaş aralığında ki çocuklar da daha çok görülebilen, kemik iliğinden kaynağını alan, kan üreten kök hücrelerden birinin, kan hücreleri tam olgunlaşmadan, çeşütli etkenler sebebi ile kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıdır. Lösemi bağışıklık sistemini etkileyen bir hastalık olduğundan aşırı kilo kaybı, iştahsızlık, görme problemleri, solunum güçlüğü gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bağışıklık sistemi hassaslaştığından dolayı hastalar çevreden kaynaklanabilecek kontaminasyonlardan ile kendilerini maske ile koruma altına almaktadırlar. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir, bireyler insanlardan, havadan, sudan mikroorganizma almamak ve korunmak için maske takmaktadırlar.