Deniz ve Liman İşletmeciliği

27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri (Barbaros Günü) Günü’nü Kutlaması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Program Başkanı Öğr. Gör. İrşad Bayırhan'ın 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri (Barbaros Günü) Günü’nü kutladı.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı olarak; Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanmasının, dünya denizcilik tarihinin en ihtişamlı zaferlerinden olan 27 Eylül 1538 tarihinde Preveze’de kazandığı deniz savaşının 480. yıldönümünü kutlamaktayız. Bu vesile ile 937 yıllık şanlı Türk Donanmasının Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlar, deniz şehitlerimize rahmet ve şükranlarımızı sunarız.