Bilgisayar Programcılığı

Staj Yerlerinde Aranan Temel Kriter

Öğrencilerimizin staj yerlerini tespit etmek üzere kriterlerimizi önceden gözden geçirmeleri, faydaları gereğidir.

Öğrencilerimizin değişik zamanlarda program başkanlığımıza ilettiği ortak soru gereği, staj yapılacak yerin tespitinde aşağıdaki beklentilerimizin geçerli olduğu ilan olunur:

- Staj, teorik öğrenim sürecinin yanında çok önemli pratik kazanımlar sağlayan özel bir zaman dilimidir. Bu nedenle çok iyi değerlendirilmelidir.
- Bilgisayar programcılığı öğrencilerimizin mutlaka kendi alanlarında staj yapmaları gerekir. Öğrencilerimiz yazılım geliştirme süreçlerinin analiz, tasarım, test, gerçekleme gibi aşamalarına dahil olmalılardır.
- Bilgisayarlara teknik destek vermek, onarmak, işletim sistemini veya üçüncü şahısların uygulamlarını yüklemek gibi eylemler staja atfedilemez.
- Staj yeri profesyonel bir yazılım ekibi veya kurumu olabileceği gibi başka bir sektörde faaliyet gösteren kurumlarındalın bilgi işlem bölümlerinde de olabilir. Ancak bu bölümlerde öğrencimizin yine yazılım geliştirme süreçlerine dahil olması beklenir.

Bu kriterlerimizi karşılamayan kurumlar staj kazanımlarımızı sağlamayacağından, kabul edilmeyecektir.

Öğrencilerimizin bilgilerine sunulur.