İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Adalet








 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılı Bahar dönemi açılış mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (MYO) Adalet Programı Program Başkanı Sn. Öğr. Gör. Buğrahan Ergün'ün Dönem Açılış Mesajı:


Kıymetli Öğrencilerimiz,  

 

2018-2019 eğitim öğretim yılının güz dönemini geride bırakmış bulunmaktayız. Bahar dönemine başladığımız şu günlerde bazı hususları hatırlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim. Öncelikle bahar dönemi ile birlikte ikinci sınıf öğrencilerimizi mezun olabilme telaşı sarmış durumda, ayrıca pek çoğunuzun hayallerini süsleyen dikey geçiş sınavına biraz daha yaklaştınız. Bu süreçte unutulmaması gereken sınava yönelik çalışmalarınızı hızlandırırken, sınavın anlam kazanabilmesi için öncelikle derslerinizi başarılı bir şekilde tamamlayıp mezun olabilmenizdir. Mezun durumunda bulunan öğrencilerimize bu son dönemlerinde başarılar dilerken mezuniyet sonrası  planlarını da şekillendirmelerini tavsiye ederim. Birinci sınıf öğrencilerimiz için de hatırlatmakta fayda gördüğüm husus ise kendileri için sene sonunda büyük önem arz edecek olan not ortalamasıdır. Birinci dönemlerini yeni bir heyecan ve adaptasyon süreci ile geçiren birinci sınıf öğrencilerimizin bahar döneminde biraz daha gayret göstererek ikinci sınıfa geçebilmeleri büyük önem arz etmektedir. Ne yazık ki bahar dönemi sonunda genel not ortalaması 1.80’ in altında kalan öğrencilerimiz ikinci sınıfa geçme hakkını elde edemeyeceklerdir. Bu sebeple, ikinci sınıfa geçmek adına bahar dönemi son derece önemli bir hal almaktadır. Ayrıca çalışmalarınız devam ederken, kariyer hedeflerinizi belirlemiş olmanız bu süreçte sizleri nasıl ve ne kadar çalışmanız gerektiği konusunda da yönlendirecektir 

 

Adalet programı öğrencisi olduğunuzu unutmamanızı, ilerleyen süreçte adalete hizmet edeceğinizi ve adaletten şaşmamanızı umut ederken, hepinize sağlıklı ve başarılı bir dönem dilerim.  

 

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alacak tüm akademisyen çalışma arkadaşlarıma iyi bir dönem diler, Adalet Programımızda ders verecek olan tüm hocalarımıza da şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.  

 

Adalet Programı Başkanı 

Öğr. Gör. Buğrahan Ergün