İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ “BAĞLANDIKÇA KOPMA!” DEDİ

‘’ Gündem de olanteknoloji bağımlılığından genç nüfusun bu ölçüde etkilemesi gerçekten çok şaşırtıcı ayrıca birçok üniversitede etkinlikler yaptım ancak canı gönülden söylemeliyim ki, buradaki kadar özen gösterilmiş, profesyonel bir etkinlikle hiç karşılaşmadım. ‘’

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından ‘’Bağlandıkça Kopma’’  adlı farkındalık projesi hayata geçirildi. Yeşilay Bağımlılık Eğitim Uzmanı Abdullah Ensar UZUN tarafından verilen seminer güne damgasını vurdu.

Proje kapsamında dört hafta boyunca 150 kişilik bir öğrenci gurubu üzerinde yapılan anket araştırmaları sonucunda ortaya çıkan veriler Psikolojik Danışman  Abdullah Ensar UZUN  ile paylaşıldı.  Bütün araştırmalar İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve  Reklamcılık Bölüm Başkanı,  Yrd. Doç. Dr. Emel TOZLU ve öğrencileri Sena Nur YILDIRIM,  Nergis TUNCA, Ömer Faruk KÜÇÜK, Miray BADEM, Saliha Beyza ÖZYİĞİT,  Nazlı ÖZCAN, Melek BULUT,  Marya ERDEM ve Onur KARA tarafından ortaya koyuldu.

Yapılan araştırma sonucunda araştırmaya katılanların %78’iteknolojiyi daha çok sosyalleşmek amaçlı kullandığını söylerken, %56’sı Telefonunda interneti olmadığı zamanlarda kendisini çok kötü hiss ettiğini, %86,0’ı  isearkadaşlarının teknoloji bağımlısı olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu araştırma sonucuna göre her dört kişiden birinin çevrelerinden etkilenerek teknolojiyi bağımlı olarak kullandığını ortaya koydu.

Üniversite gençliğinin bu konuda bir araştırma yaparak farkındalık yaratmalarını gayet başarılı bulduğunu dile getiren Yeşilay Bağımlılık Eğitim Uzmanı Abdullah Ensar UZUN , projenin önemine dikkat çekerek; İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından, teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık yaratmaya yönelik gerçekleştirilen araştırmaların çok başarılı ve sonuçlarının şaşırtıcı olduğunu belirtip ‘’ Gündem de olan teknoloji bağımlılığının genç nüfusu bu ölçüde etkilemesi gerçekten çok  etkileyici ayrıca birçok üniversitede etkinlikler yaptım ancak canı gönülden söylemeliyim ki, buradaki kadar özen gösterilmiş, profesyonel bir etkinlikle hiç karşılaşmadım. ‘’ diyerek memnuniyetini dile getirdi.İstanbul Meslek Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Kemal ERKİŞİ öğrencilerin gerçekleştirmiş olduklarıaraştırmaların son derece önemli olduğunu belirterek, Yeşilay Bağımlılık Eğitim Uzmanı Abdullah Ensar UZUN’ a teşekkürlerini iletip plaketini takdim etti.

Fotograf Galerisi